ressepie-logo.png
ressepie-logo.png
zoek recept

Pho Ga                    (2 personen)



Pers de limoen uit en hak de knoflook zeer fijn.

Marineer de kipfilets in de olie, limoensap, knoflook, soja- en vissaus.

Laat de kip een paar uur in de koelkast marineren.

Hoe langer het marineren, des te beter de smaak wordt.


Kook het ei in 6 minuten zacht.

Laat het ei schrikken onder koud stromend water en pel direct.

Maak met behulp van een ‘spiralizer’ wortelnoedels.

Heb je geen spiralizer, dan kan je ook met een kaasschaaf wortellinten maken.


Verwarm een grillpan zonder olie of boter.

Snijd de kipfilets voor het grillen in plakken.

Grill de kipfilets 10 minuten.

Keer halverwege.


Maak de noedels los in kokend water en spoel af met koud water.


Maak met 2 blokjes “Bao Long Pho” bouillonblokjes 1 liter bouillon.

Kook de wortelnoedels of linten de laatste 2 minuten mee.


Verdeel de bouillon met noedels en de plakken kipfilet over de twee kommen.

Verdeel de taugé, rode peper (2 ringetjes per kom), koriander en lente ui over de soep.


Halveer het ei en verdeel ze over de twee kommen.


aziatisch vietnamees soep gevogelte

Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan