Pindasaus van de Chinees
- • 1 zakje geroosterde Pinda's (bijvoorbeeld Duyvis) of gewoon de goedkoopste
- • 1 theelepel Knoflookpoeder
- • 2 theelepels Tamarinde Pasta
- • 12 eetlepels Water
- • 12 eetlepels Kokosmelk
- • 2 eetlepels Sojasaus
- • 2 eetlepels Vissaus
- • 2 eetlepels Basterdsuiker = 1/2 schijf Gula Djawa
- • 2 eetlepels Ketchup
- • Een beetje cayennepeper
Doe de pinda's samen met het knoflookpoeder en een snufje cayennepeper in een smalle beker of blender.
Voeg hierbij het water, de kokosmelk, basterdsuiker, sojasaus, vissaus en tamarinde pasta aan toe.
Meng alles met de blender of met de staafmixer goed onder elkaar zodat je een zachte egale saus krijgt.
Hier en daar zie je nog wat stukjes pinda’s.
Schep de saus in een steelpannetje en verwarm het op middelhoog vuur.
Breng de saus niet aan de kook.
Voeg dan de ketchup toe en roer alles nog even goed door.
Mocht je de saus te dik vinden dan kun je er nog wat water bij toevoegen, net zolang totdat je de gewenste dikte hebt bereikt.
chinees indisch saus
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan