Pita gyros met tzatziki & salade
- • 175 g filetlapjes à la minute
- • 1½ el Gyros kruiden
- • 1½ el olijfolie
- • ½ komkommer
- • 85 g Griekse yoghurt (0% vet)
- • ½ teen knoflook
- • ½ schaal tasty tom tomaten
- • 120 g Kalamata olijven zonder pit
- • 2 pitabroodjes
Snijd het vlees in reepjes en meng met de Gyros kruiden, 2/3 van de olie en eventueel een mespunt zout.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
Snijd in boogjes en rasp de rest met een grove rasp.
Meng de geraspte komkommer met de yoghurt en pers de teen knoflook erboven.
Breng de tzatziki op smaak met peper.
Snijd de tomaten in dunne partjes en laat de olijven uitlekken.
Meng de olijven, komkommerboogjes en tomaten met de rest van de olie en breng op smaak met peper.
Bereid de pitabroodjes.
Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak het vlees met de marinade 4 min. op hoog vuur gaar.
Schep regelmatig om.
Snijd de broodjes open en vul met de salade, gyros en wat tzatziki.
grieks vlees
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan