ressepie-logo.png
ressepie-logo.png
zoek recept

Quiche van cherrytomaatjes, spinazie en geitenkaas



Zeef de bloem boven een kom en maak er een kuiltje in.

Snij de koude boter in kleine blokjes en leg ze samen met de eidooier, een snufje zout en de suiker in het kuiltje.

Maak er m.b.v. 2 messen een kruimelig deeg van.

Voeg 3 e.l. koud water en kneed het deeg tot een bal.

Laat het deeg onder een natte doek of plastic folie minstens 2 uur rusten in de koelkast.


Verwarm de oven voor op 175ºC en rol het deeg op een met bloem bestrooid aanrecht uit tot een 4 mm dikke ronde lap.

Bekleed er een beboterde pizzavorm mee metgaatjes.


Pel de ui en de knoflookteentjes en snipper deze fijn.

Halveer de cherrytomaatjes.

Snij de courgette in dunne plakjes.

Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de plakjes courgette goud bruin aan beide kanten ca. 4 min.

Verdeel de courgette over de taartbodem en bestrooi met peper en zout.


Doe in dezelfde koekenpan nog wat olijfolie en fruit hierin de knoflook en ui aan.

Voeg de spinazie toe en roerbak deze ca. 3 min mee zodat het slinkt.

Maak op smaak met peper en zout.

Verdeel de spinazie en de cherrytomaatjes over de courgette en kruimel de geitenkaas erover.


Klop de eieren los met de room en maak op smaak met zout en peper.


Schenk het eimengsel over de vulling en bak de quiche af in ca. 40 min.


frans 

Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan