Ramen met spek, paksoi en een eitje
- • 50 g gerookte spekreepjes
- • 7 cm verse gember, schillen en raspen
- • 3 tenen knoflook, fijnsnijden
- • 1½ el sesamolie
- • 2 el sojasaus
- • 1½ liter water
- • 1½ kippenbouillontablet
- • 4 middelgrote eieren, 6 minuten koken, afkoelen, pellen en halveren in de lengte
- • 180 g ramen noedels
- • 100 g shiitakes (paddenstoelen) in dunne plakken gesneden
- • 500 g paksoi in repen gesneden
- • 1 bosje salade-ui in ringetjes
Verhit een soeppan met dikke bodem zonder olie of boter en bak de spekjes in 6 minuten goudbruin en krokant.
Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Voeg de gember en knoflook toe aan het achtergebleven bakvet en bak 1 minuut
Voeg de sesamolie en sojasaus toe en schep om.
Voeg het water en de bouillontabletten toe.
Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met peper.
Pel de eieren en halveer ze overlangs.
Kook de ramen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de shiitakes en de paksoi toe aan de bouillon en laat nog 3 minuten meekoken.
Verdeel de noedels en de salade-ui over de kommen.
Schenk de bouillon erover en verdeel de halve eieren en spekjes erover.
Serveer direct.
serveertip: Chilivlokken.
japans vlees soep ramen
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan