Risotto met kip, champignons en spinazie
- • 150 gram risotto
- • 200 gram kipfilet in kleine stukjes
- • 150 gram verse spinazie
- • 115 gram champignons in plakjes
- • 1 rode paprika in kleine stukjes
- • 1 teentje knoflook
- • 1-2 uien gesnipperd
- • 65 ml kookroom
- • 350 ml warme kippenbouillon
- • 0.5 glas witte wijn
- • 25 gram parmezaanse kaas
- • 1.5 eetlepel olijfolie
- • zwarte peper
- • zout
- • witte peper
- • kipkruiden
Fruit de ui, de knoflook en paprika even in de olijfolie.
Bak dan de champignons kort mee.
Voeg daarna de risottorijst toe en fruit deze mee tot deze glazig begint te worden.
Voeg daarna de helft van de bouillon en de witte wijn toe en gaar deze op een middelmatig vuur.
Blijf af en toe roeren.
Als de rijst te droog wordt dan wat bouillon toevoegen.
Kruid de kipfilet met kipkruiden.
Verhit de olie in een pan en bak de kipfilet rondom gaar en bruin.
Haal de kip uit de pan en smoor de spinazie in het overgebleven vet en vocht tot hij net geslonken is maar wel mooi groen blijft.
Breng op smaak met zout en witte peper.
Voeg de kipfilet toe als de risotto droog en gaar is.
Voeg de room toe, meng de de parmezaanse kaas erdoor en tenslotte de spinazie.
Breng op smaak met zwarte peper,
Italiaans Kip Vogel
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan