Roergebakken garnalen met ananas
- • 250 gram garnalen
- • 1 rode Spaanse pepertje of 2 theelepels sambal oelek
- • 1 teentje knoflook
- • 1/2 theelepel gemberpoeder
- • 1/2 theelepel korianderpoeder
- • zout
- • sap van een halve citroen
- • 2 eetlepels olijfolie
- • 1 theelepel sesamolie
- • 1 blikje ananasblokjes van circa 200 gram
- • in ringetjes gesneden bosui of bieslook en plakjes komkommer om te garneren
Laat de garnalen zonodig ontdooien.
Snijd het gewassen pepertje in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten
en de zaadjes en snijd het pepertje in smalle.
Snipper de knoflook.
Roer de peperringetjes of de sambal, de knoflook, het gemberpoeder, het koriander, wat zout, het citroensap, de olijfolie en de sesamolie in een kom door elkaar.
Schep er de garnalen door en laat het afgedekt 1 tot 2 uur marineren.
Laat de ananasblokjes uitlekken.
Verhit de koekenpan met een dikke bodem of een wok een paar minuten op hoog vuur.
Schep de garnalen met de marinade en de ananasblokjes in de pan en roerbak 2 minuten.
Verdeel de garnalen over de bordjes, bestrooi met de bosui of de bieslook en garneer met een paar blokjes komkommer.
aziatisch garnalen
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan