ressepie-logo.png
ressepie-logo.png
zoek recept

Romige preisoep met ham



Snij de prei in grove stukken en was ze goed.

Schil de aardappelen en de ui.

Snij de aardappel, ui, en bleekselderij in grove stukken.

Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.


Verhit wat olie in een grote soeppan en stoof hierin de prei gevolgd door de aardappel, ui en bleekselderij en laat dit geheel ongeveer 10 minuutjes stoven.

Voeg dan de helft van hete bouillon toe en laat het nog een kwartiertje zachtjes koken zodat de groenten zacht genoeg zijn om ze met de staafmixer te pureren.

Nadat je er met de staafmixer een mooi glad geheel van hebt gemaakt voeg je de rest van de bouillon toe.

Daarna doe je er de room en de hamblokjes doorheen en als laatste voeg je er de fijngesneden lente-ui aan toe.

Voor een mooie garnering kun je wat hamblokjes en lente-ui achter houden om hiermee te garneren.


soep hollands vlees

Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan