Salade met Italiaanse dressing
- • 75 g rucola
- • 125 g cherrytomaatjes
- • 1 rode ui
- • 100 g geroosterde pijnboompitjes
- • 125 g mozzarella
- • 4 eetlepels olijfolie
- • 2 eetlepels balsamico
- • 1 eetlepel honing
- • 1 theelepel mosterd Verse peper
Halveer de cherrytomaatjes, snij de rode ui in mooie dunne ringen en rooster de pijnboompitten in een koekenpan.
Doe de olijfolie, balsamico, honing en mosterd samen in een kommetje.
Roer alle ingrediënten goed door elkaar zodat er een mooie gladde dressing ontstaat.
Om de dressing op smaak te brengen kun je een beetje verse peper toevoegen.
Pak een saladeschaal en doe de rucola, de gehalveerde cherrytomaatjes en de uienringen hierin.
Schenk de dressing over de inhoud van de schaal.
Zorg ervoor dat alle ingrediënten van de salade worden bedekt met de dressing en strooi tot slot de mozzarella over de salade.
italiaans salade
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan