Salade met witlof en gorgonzola
- • 4 dikke sneeën witbrood, zonder korst
- • 1 teen knoflook, fijngesneden
- • 150 g gorgonzola piccante
- • 1 el dijonmosterd
- • 6 el extra vergine olijfolie
- • 2 el witte balsamicoazijn
- • 1 el honing
- • 500 g witlof
Scheur of snijd het brood in stukjes.
Meng in een grote kom met de knoflook.
Roer 50 g gorgonzola, de mosterd, olie, azijn en honing in een kleine kom tot een gladde dressing.
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden.
Verwijder de harde kern.
Snijd het witlof in reepjes van 1 cm breed.
Meng het brood, witlof en de dressing.
Verkruimel de rest van de gorgonzola en strooi over de salade.
Bestrooi met versgemalen peper.
italiaans salade
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan