Sambalgarnalen en noedels
- 250 g broccoli
- 1 verse rode peper
- 1 teen knoflook
- 1½ el sjoaolie
- 25 ml kraanwater
- 200 g Chinese wokgroente
- sugarsnaps
- paksoi
- 1 el sojasaus
- 1 tl sesamolie
- 100 g verse gekookte en gepelde garnalen
- 100 g noedels
Snijd de broccoli in kleine roosjes.
Schil de steel en snijd in plakjes.
Halveer de pepers in de lengte.
Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.
Snijd de knoflook fijn.
Verhit de sojaolie in een wok en roerbak de broccoli 3 min. op hoog vuur.
Voeg het water toe en roerbak tot het vocht is verdampt.
Voeg de knoflook, de peper en de wokgroente toe en roerbak nog 5 min.
Meng de sojasaus met de sesamolie en meng met de garnalen.
Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Schep het garnalenmengsel samen met de noedels nog kort door de groente.
chinees aziatisch garnaal
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan