Schnitzel
- • 2 stukjes vlees à 100 gram per stuk
- • 1 ei
- • Scheutje melk
- • 20 gram meel
- • 75 gram paneermeel
- • zout/peper
- • Vloeibare margarine
- • Zonnebloemolie
Leg het vlees tussen 2 stukjes huishoudfolie en sla het vlees met de vleeshamer tot ongeveer 4mm dikte.
Bestrooi de schnitzel met wat peper en zout en haal dan beide kanten even door de bloem.
Overtollig bloem er weer afkloppen.
Roer het ei en de melk of slagroom met een vork goed door elkaar.
De toevoeging van melk of slagroom zorgt ervoor dat het eigeel en eiwit beter met elkaar mengen.
Haal de schnitzel nu door het geklopte ei.
Zorg dat de schnitzel helemaal met het ei bedekt is anders zal het paneermeel niet blijven plakken.
Haal de schnitzel met beide kanten door het paneermeel.
Het paneermeel eventueel lichtjes aandrukken.
Verhit in een pan een flinke laag olie.
Laat de schnitzel in de olie zakken en bak hem al bewegend aan beide kanten mooi goudbruin.
europees duits oostenrijks sloveens vlees
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan