ressepie-logo.png
ressepie-logo.png
zoek recept

Shakshuka (2 personen)



Snipper de ui.

Snijd de knoflook fijn.

Verwijder de steelaanzet van de paprika’s, snijd in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.

Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

Snijd de peterselie fijn.


Verwarm de olie in de grote koekenpan (of hapjespan) op middelhoog vuur.

Fruit de ui 5 min. onder regelmatig omscheppen.

Bak de knoflook, paprika, peterselie, paprikapoeder en het komijnzaad 2 min. mee.


Verwarm de oven om de pitabroodjes af te bakken.


Doe de gepelde tomaten bij het ui- paprikamengsel.

Plet ze iets met een lepel tegen de zijkant van de pan.

Schep om, breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook.

Laat 10 min. zacht koken.


Maak een kuiltje in het tomatenmengsel met de achterkant van een lepel en breek er voorzichtig een ei boven.

Herhaal dit met het andere ei.

Bestrooi elk ei licht met peper.

Leg de deksel op de pan en laat het mengsel 5-7 min. zacht koken, tot het eiwit net is gestold.


In plaats van tomaten kunnen er ook veel andere groenten in shakshuka, afhankelijk van wat er in het seizoen is en wat er in de koelkast ligt.


Vega Mediterraan

Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan