Spaghetti carbonara
- • 400 g spaghetti
- • 2 sjalotten
- • 250 g spekblokjes
- • 2 middelgrote eieren
- • 100 g geraspte belegen kaas
- • 3 el verse peterselie
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snipper de sjalotjes fijn.
Bak het spek met de sjalotjes bruin in een pan met antiaanbaklaag.
Klop de eieren met 2/3 van de kaas los in een grote kom.
Klop er een soeplepel van het kokende pastawater door.
Giet de pasta af en roer hem direct door de ei-kaassaus.
Schep het spek en de sjalotjes door de pasta.
Snijd de peterselie fijn.
Bestrooi de pasta met de peterselie en de rest van de kaas.
Breng op smaak met peper.
spaghetti italiaans vlees
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan