Spaanse gebakken gamba' s met knoflook en uien
- • 24 gamba′s
- • 4 teentjes knoflook
- • 2 kleine uien
- • 4 eetlepels olijfolie
- • 4 eetlepels medium sherry
- • 1 eetlepel citroensap
- • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
Was de gamba′s en dep ze droog.
Pel de teentjes knoflook en snijd ze in hele dunne plakjes.
Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
Verhit de helft van de olie en bak de plakjes knoflook heel licht bruin.
Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Voeg de uiringen aan de pan toe en bak ze omscheppend 4 min. op een hoog vuur.
Schep ze uit de pan.
Verhit de rest van de olie in de pan en bak hierin de gamba′ s omscheppende in 3 a 4 min.gaar.
Voeg de sherry, het citroensap, de knoflook en de uien toe.
Laat het geheel nog heel even doorwarmen en strooi de peterselie erover.
Lekker met gekookte rijst met stukjes rode paprika erdoor en gestoofde courgette.
garnalen gamba spaans
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan