Spaghetti all'arrabbiata
- 45 ml extra vierde olijfolie
- 75 gr pancetta
- 1 verse rode peper, gesnipperd
- 1 grote teen knoflook, gesnipperd
- 1 (400 gr) tomaten uit blik op sap
- 1 theelepel verse, gehakte peterselie
- 250 gr spaghetti
- 30 gr Parmezaanse kaas
- zout
- 300 gr gehakt ( 1 )
Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
Verhit op middelhoog vuur de olie in een grote koekenpan.
Voeg de pancetta toe en bak in 3-4 minuten goudbruin.
Schep de pancetta er uit, zet apart en bak in de olie van de panchetta de pepers en de knoflook, 2-3 minuten.
Roer de tomaten er door en breng op smaak met zout.
Voeg de peterselie toe en smoor 10-15 minuten tot de tomaten zijn geslonken.
Voeg de panchetta toe en laat 3 minuten sudderen.
Kook de pasta al dente, giet af en voeg toe aan de saus.
Bestrooi met de kaas en meng goed door.
Serveer met extra peterselie
( 1 ) Wil je wat gehakt er bij, bak die dan als eerste rul en voeg die toe na de tomaten.
Vegan of Vlees gehakt Italiaans
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan