ressepie-logo.png
ressepie-logo.png
zoek recept

Stamppot rauwe andijvie met spekjes



Kook de aardappelen gaar in ca. 20 minuten.

Bak de spekjes uit en bewaar het spekvet.


Verwarm de melk in een pannetje, voeg toe aan de aardappelen en stamp tot een smeuïge puree.

Voeg een klontje boter toe, roer de andijvie erdoor en de helft van de spekjes met het spekvet.


Laat 5 minuten doorwarmen op het vuur; niet te lang want de andijvie moet knapperig blijven.

Niet te kort, want koude stamppot is niet lekker.


Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Schep over in een wijde schaal en bestrooi met de rest van de spekjes.

Serveer met gebakken saucijsjes of braadworst.


Voeg aan het braadvet een scheutje water, zout, peper en een scheutje ketchup toe voor een lekkere jus.

Geef er mosterd bij.


hollands vlees

Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan