ressepie-logo.png
ressepie-logo.png
zoek recept

Steak de boeuf met wit­lofsala­de en blau­we kaas



Schil de aardappelen en snijd in schijfjes van een ½ cm dik.

Kook met eventueel zout in 5 min. gaar.

Giet af, laat uitdampen en iets afkoelen.


Verhit de helft van de boter in 2 koekenpannen en bak de aardappelschijfjes in de koekenpan in ca. 20 min. op middelhoog vuur goudbruin.

Schep af en toe om.

Bestrooi ondertussen de steaks de boeuf met peper en eventueel zout.

Verhit de rest van de boter in een hapjespan en bak het vlees in 6-8 min. rosé.

Keer halverwege.


Snijd de stronken witlof in dunne repen en verwijder de harde kern.

Snijd de geschilde peren in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne partjes.

Meng in een schaal de witlof, peer en kaasblokjes.

Hak de walnoten grof en verdeel samen met de rozijnen en cranberry compote over de salade.

Meng de balsamicoazijn met de honing en peper tot een dressing en verdeel over de salade.

Serveer de salade bij de gebakken steaks de boeuf en aardappelen.


vlees frans 

Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan