Stifado
- • 1 kg runderlappen
- • 1 pond uien
- • 3 teentjes knoflook
- • 1 kopje olijfolie
- • 1 blik gepelde tomaten(400 gr)
- • 2 laurierblaadjes
- • 3 kaneelstokjes
- • 1 kopje rode wijn
- • 2 dl bouillon (eventueel tablet)
- • scheut azijn
- • zout, peper, peterselie
- • 1 kilo aardappelen
Het vlees in grote stukken snijden.
Uien en knoflook snijden.
De olie in de pan verhitten.
Het vlees snel aan alle kanten aanbakken.
De ui, knoflook, blikje tomatenstukjes, laurierblaadjes en kaneelstokjes toevoegen.
De wijn erbij schenken en bouillon.
1 uur laten stoven.
Kookplaat uit en alles minstens 1 uur laten staan.
Weer opzetten en weer 1 uur laten stoven waarbij het laatste half uur de aardappelen worden toegevoegd.
Het gerecht bestrooien met peterselie.
Serveertips
Dit smaakt goed met een salade erbij.
Wanneer je de aardappelen weglaat is dit gerecht ook heel goed te serveren met rijst (apart).
grieks vlees
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan