Tagliatelle met biefstuk
- • 200 g tagliatelle
- • 2 el ongezouten roomboter
- • 2 kogelbiefstukken (op kamertemperatuur)
- • 250 g cherrytomaten
- • 6 el verse rode pesto (bakje)
- • 16 zwarte olijven zonder pit
- • 12 blaadjes verse basilicum
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit in een kleine koekenpan de boter.
Leg zodra het schuim bijna is weggetrokken, de biefstuk in een pan en bak op hoog vuur aan elke kant 1 min.
Zet het vuur lager en bak nog 1-2 min., tot de biefstuk vanbinnen rosé is.
Leg de biefstuk op de snijplank, bestrooi met zout en peper en laat even rusten onder aluminiumfolie.
Halveer de tomaatjes en bak in het achtergebleven bakvet 2 min.
Giet de tagliatelle af, bewaar 2 el kookvocht.
Roer in een kom de pesto los met het kookvocht.
Meng de pasta met de pesto en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de olijven grof.
Schep voorzichtig de tomaatjes en de olijven door de tagliatelle en warm nog even door.
Halveer de biefstuk en snijd in plakjes.
Doe de tagliatelle in een diep bord over en leg de plakjes biefstuk erop.
Scheur de basilicum grof boven de pasta.
tagliatelle italiaans vlees
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan