Tagliatelle met garnalen
- • 500 g reuzengarnalen (diepvries, zak)
- • 200 g tagliatelle (pasta, zak 500 g)
- • 3 tenen knoflook
- • 3 el olijfolie
- • 125 ml droge witte wijn
- • 70 g tomatenpuree (blikje)
- • 3 el semi-zongedroogde tomaten (pot à 380 ml)
- • 15 g basilicum (bakje)
- • 1 citroen
Zorg dat de garnalen zijn ontdooid.
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de knoflook fijn.
Verhit olie in een koekenpan en bak de garnalen en knoflook 4 min.
Voeg de wijn toe en laat in 2 min. voor de helft verdampen.
Voeg tomatenpuree en peper en zout naar smaak toe.
Meng pasta met garnalen, tomaten en basilicumblaadjes.
Snijd de citroen in kwarten en serveer erbij.
tagliatelle italiaans garnalen
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan