Thais gebakken rijst met ei
- • 150 gram rijst
- • 1 (rode) ui
- • 1 prei
- • ½ Spaanse peper
- • 100 gram wortelen
- • 100 gram peultjes
- • 2 eetlepels olie
- • 1 teentje knoflook
- • 2 eetlepels ketjap manis
- • 3 eieren
- • 6 takjes koriander
Kook de rijst.
Maak de groente schoon.
Snijd de ui in snippers, de prei in ringen, de peper in stukjes, de wortels in schuine plakjes en halveer de peultjes.
Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de ui.
Pers het teentje knoflook er boven uit.
Voeg de prei, de peper, de wortel en de peultjes toe en roerbak de groente enkele minuten.
Schuif de groente aan de kant en bak de gare rijst in de olie.
Schep de groente door de rijst en maak dit op smaak met wat ketjap.
Schuif de rijst aan de kant en breek de eieren in het midden.
Roerbak de eieren gaar.
Strooi er kleingesneden koriander over.
thais aziatisch ei
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan