Thaise gefituurde kip met chilisaus en sticky rice
- • 200 g Surinaamse lange korrel rijst
- • 480 g kipkluifjes naturel
- • 2 tenen knoflook
- • 10 g koriander
- • 2 el vissaus
- • 2 el oestersaus
- • 1 tl rode chili poeder
- • 2 eieren losgeklopt
- • 50 g zelfrijzend bakmeel
- • chilisaus
- • olie om te frituren
Doe de rijst in een kom en vul deze tot de rijst onder staat met water. Dek de kom af en laat een nacht weken.
Doe de knoflook, koriander, vissaus, oestersaus en rode chilipoeder in de Keukenmachine en maal dit tot een pasta.
Haal de kipkluifjes uit de verpakking en dep ze droog met keukenpapier.
Doe de kipkluifjes in een plasticzak en voeg hier de pasta en toe.
Hussel de kipkluifjes totdat ze allemaal bedekt zijn met de pasta.
Laat dit een uur in de koelkast rusten.
Haal dan de rijst uit de koelkast en giet de rijst in een zeef.
Vul een hapjespan met een laagje water en laat het water koken.
Plaats hier de zeef met rijst in en plaats er een deksel op.
Laat de rijst 15 minuten stomen.
Verwarm ondertussen de olie in een grote dikke pan.
Haal de kip uit de koelkast en wentel ze een voor een door de bloem heen.
Dan door de ei en dan weer door de bloem.
Frituur de kipkluifjes vervolgens tot deze goudbruin zijn.
aziatisch thais gevogelte
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan