ressepie-logo.png
ressepie-logo.png
zoek recept

Thaise groene curry



Kook de rijst.

Maak de groente schoon.


Snij de kipfilet in blokjes. Pel en snipper de ui.


Snij de puntpaprika, courgette, midi komkommer, winterpeen en tomaten in stukken.

Halveer de peper, verwijder eventueel de zaadjes en hak de peper fijn.


Verhit de zonnebloemolie in een ruime hapjes- of braadpan en bak hierin de kipfilet rondom bruin.

Voeg de ui toe en bak 2 minuten mee op middelhoge temperatuur.


Voeg de groente en naar smaak rode peper toe en roerbak het geheel 4 minuten op hoge temperatuur.


Voeg de groene currypasta toe en bak 2 minuten op middelhoge temperatuur.

Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en stoof het gerecht afgedekt op lage temperatuur in 10 minuten gaar.


Serveer de curry met de rijst.


Tip: bestrooi de curry voor het serveren met fijngehakte koriander of basilicum


aziatisch thais gevogelte curry

Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan