ressepie-logo.png
ressepie-logo.png
zoek recept

Tom Kha Kai



Giet de kokosmelk en de kippenbouillon in de soeppan.
Snijd de citroengras stengel in 2-3 stukken.
Was de rode peper, verwijder de steel, eventueel de zaadjes en snijd in ringen.
Snijd de galangawortel in 5 dunnen plakjes van maximaal 0.5 cm.
Stop de citroengras, rode peper, galangawortel en limoenblad bij de kokosmelk en breng aan de kook.
Draai daarna het vuur naar middelhoog.


Ondertussen maak je de kipfilet schoon en snijd in dunne plakken en stukken.
Voeg toe aan de Tom Ka soep en laat garen gedurende 3-5 minuten.
Het beste is om dit zonder deksel op de pan te doen, zodat de kokosmelk niet overkookt.


Maak intussen de bosuien schoon: verwijder het buitenste blad en snijd in ringen.
Boen de paddestoelen schoon en snijd in parten.
Voeg ook toe aan de soeppan en laat mee garen gedurende 3-5 minuten.
Je wilt dat je groente zacht gekookt zijn, maar nog wel een beetje bite hebben.


Voor een complete maaltijdsoep en dus extra vulling, kun je wat rijstnoedels koken of weken.

Dit heeft meestal maar zeer kort nodig en check de verpakking voor de juiste bereiding.
Giet af onder de koude kraan en verdeel alvast over de soepkommen.


Draai het vuur uit en breng de Thaise kokos soep met kip op smaak met de vissaus, limoensap, bruine suiker en wat vers gehakte koriander.


soep thais aziatisch gevogelte

Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan