Tomaten-paprikasaus
- • 1 el olijfolie
- • 1,5 stengel bleekselderij
- • 1 rode paprika
- • 2 tenen knoflook
- • 1 blik tomatenblokjes
- • 1 tl suiker
- • chilipeper
Verhit de olie en bak de bleekselderij en paprika 5 min.
Draai het vuur laag en bak de knoflook 1 min. mee.
Voeg de tomaat toe en schenk er 150 ml water bij. Laat 10 min. zacht koken.
Voeg de suiker toe.
Pureer de saus met de staafmixer.
Breng op smaak met chilipeper en zout.
U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden.
Bewaar afgedekt in de koelkast.
Tips:
Lekker met tagliatelle en gegrilde haaskarbonade en bestrooid met vers basilicum.
Heerlijk romig: meng er op het laatst 1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g) door.
Italiaans Saus
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan