ressepie-logo.png
ressepie-logo.png
zoek recept

Tomatensaus



Snijd de ui, knoflook en basilicum fijn.

Snijd de tomaten in vieren.

Verhit een flinke scheut extra virgin olijfolie in pan.

Voeg de ui en knoflook toe en bak ze even op laag vuur.

Voeg de tomaten en basilicum toe, zet het vuur iets hoger en laat het geheel door pruttelen.

Blijf goed roeren, zodat alle tomaten zacht worden.

Terwijl je blijft roeren, kun je de tomaten aandrukken met een pollepel, zodat ze uit elkaar vallen.

Als de tomaten helemaal zacht zijn geworden, na ongeveer 30 minuten, voeg je de tomatenpuree toe.

Roer dit er goed doorheen.

Voeg wat zout en peper toe naar smaak..

Als laatste kun je het geheel zeven (grove zeef) of mixen


En klaar is je basis tomatensaus!

Je kunt hem aanvullen met verschillende groenten, zoals wortels, of je maakt er een bolognesesaus van met gehakt.


Serveer met je favoriete pasta!

Tip: De saus is ook te gebruiken als tomatensaus voor je zelfgemaakte pizza.


italiaans saus

Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan