Tomatensoep (AH, met soepballetjes)
- • 1 eetlepel olijfolie
- • 750 ml water
- • 3 Teentjes knoflook
- • Enkele takjes tijm
- • 2 Runderbouillonblokjes
- • 1 Ui
- • 10 Roma tomaten
- • 1 Wortel
- • 1 Klein blikje Tomatenpuree
- • Beetje Pesto
- • Snufje zout
- • 150 gram gehaktballetjes
- • Beetje Vermicelli
Maak de groente schoon.
Snij de tomaten in vieren en verwijder het harde middengedeelte.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Snij de wortel in kleine stukjes en ris de blaadjes van de tijm takjes.
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en wortel in 5 minuten op lage temperatuur.
Voeg de tomatenpuree, pesto en tijm toe en bak al roerend 2 minuten op middelhoge temperatuur.
Voeg de tomaten, het water en de runderbouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat de soep 10-15 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep en breng op smaak met peper.
Voeg de gehaktballetjes en de vermicelli toe en laat nog minimaal 10 minuten zachtjes koken.
soep hollands vlees
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan