Varkenshaas in paprika-roomsaus
- 1 grote varkenshaas
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 10 gram roomboter
- 1 sjalotje, gepeld en gesnipperd
- 1 rode paprika, schoongemaakt in kleine stukjes gesneden
- 2 theelepels gedroogde tijmblaadjes
- 1 afgestreken eetlepel paprikapoeder mild
- ½ theelepel gerookte paprikapoeder (is niet echt noodzakelijk)
- 1 dl droge rode wijn (witte wijn mag ook)
- 150 ml slagroom of kookroom
- Paar druppels tabasco
- gehakte peterselie naar smaak
Verhit de olie in de koekenpan en bak de varkenshaas hierin rondom snel bruin.
Kort bakken.
Haal het vlees uit de pan.
Voeg de roomboter toe aan het overgebleven bakvet in de pan.
Bak hierin de sjalot-snippers glazig.
Voeg de paprikablokjes en de tijmblaadjes hieraan toe en bak ze 1 minuut mee.
Blus het geheel af met de rode wijn.
Laat de wijn op hoog vuur wat inkoken.
Roer de room erdoor en laat de room wat inkoken tot het geheel wat dikker wordt.
Voeg dan het vlees toe aan de saus.
Verwarm nu de saus.
Maak op smaak met het paprikapoeder, peper, zout, tabasco.
Garneer met wat gehakte peterselie.
Vlees Ecuador
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan