Varkenshaas met champignon/spek roomsaus
- 4 varkenshaasjes (125 gram)
- olijfolie
- bakje spekreepjes/blokjes
- 250 gr champignons
- pakje houdbare slagroom
- 2 teentjes knoflook
- 1 eierdooier
- peper / zout
- 1 fijngesneden ui
- Half glas droge witte wijn
Ui en champignons snijden, alle ingrediënten klaarzetten.
Oven voorverwarmen op 180 graden Celsius.
Ui fruiten in olijfolie tot ze glazig zijn.
Uit pan scheppen en even apart zetten.
Varkenshaasjes aanbraden in rest van de olijfolie (evt. iets toevoegen) en ongeveer 1,5 minuut aan iedere kant krokant en bruin bakken.
Uit pan nemen en in aluminiumfolie pakken.
De spek uitbakken in de koekenpan, uitjes erbij, champignon in plakjes erbij doen en ongeveer 3 minuten meebakken (zorg dat de uitjes niet verbranden).
Wijn toevoegen en flink door laten koken zodat de alcohol verdampt.
Knoflook en slagroom toevoegen en alles goed doorwarmen.
Eierdooier aanmaken met een beetje van de saus en erdoorheen roeren.
Naar smaak peper en zout toevoegen.
Varkenshaas in ovenschaal leggen, saus erover heen gieten en tien minuten in de oven verwarmen.
europees vlees schotel
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan