Varkenshaas met champignons en spekjes
- • 800 g varkenshaasje
- • 1 eetlepel boter
- • peper en zout
- • 12 (verse) champignons
- • 120 g spekblokjes
- • 2 dl water
- • 1 eetlepel runderbouillon
- • 2 dl room
- • 2 eetlepels gehakte peterselie
Neem een gewone braadpan.
Zorg dat de grootte aangepast is aan de hoeveelheid vlees.
Afhankelijk van de pan kun je het varkensvlees ook in twee snijden.
Want op de plaatsen waar geen vlees ligt, zal de boter aanbranden en dat moet je vermijden.
Laat de boter smelten tot ze lichtbruin en schuimend is.
De boter niet te heet laten worden.
Kruid het varkenshaasje met peper en zout en bak het 4 a 5 minuten langs de drie zijden mooi bruin.
Snijd de champignons in vieren en schik ze mooi rond het vlees, samen met de spekblokjes.
De champignons zullen het vet opzuigen.
Blus na zo'n 2 minuten met water en voeg de runderbouillon toe.
Roer het 'aanbaksel' goed los en laat inkoken tot de helft.
Voeg de room op het laatste ogenblik toe, zodat hij niet kan schiften.
Laat koken tot de saus de gewenste dikte heeft.
Bestrooi met gehakte peterselie.
europees vlees
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan