Varkenshaas met cranberry-compote
- • 1 ui
- • 1 appel
- • 400 g broccoli
- • 5 eetlepels vloeibare margarine
- • 1 duopak aardappelschijfjes(700 g)
- • 1 schaaltje varkenshaas(ca. 275 g)
- • ½ pot cranberry compote(350 g)
- • rode port of madeira
Ui pellen en snipperen.
Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in stukjes snijden.
Broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen en stelen schillen en in stukjes snijden.
In braadpan 2 el margarine verhitten en aardappelschijfjes volgens aanwijzing op verpakking bakken.
Broccoli in 6 min. beetgaar koken.
Varkenshaas met zout en peper bestrooien.
In koekenpan rest van margarine verhitten en varkenshaas in 8 min. rosé bakken.
Varkenshaas uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden.
In bakvet ui 2 min. bakken.
Appelstukjes en compote toevoegen en mee warmen.
Rode port of madeira kort meekoken.
Met zout en peper op smaak brengen.
Vlees in plakjes snijden en met saus, aardappels en broccoli serveren.
europees vlees
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan