Varkenshaas met paprika-rode wijnsaus
- • 300 gr varkenshaas
- • 1 rode en 1 groene paprika
- • 1 ui
- • 200 ml slagroom
- • ketjap manis
- • 3dl droge rode wijn naar keuze.
Snij de paprika's en de ui en dunne schijfjes
Indien 1 grote varkenshaas word gebruikt deze in de lengte in 2-en snijden.
Geef de varkenshaasjes peper en zout.
Bak de varkenshaas bruin in 1 eetlepel olie en 50 gr. margarine.
Voeg paprika's en uien toe.
Bak deze op hoog vuur mee.
Na 5 minuten afblussen met de rode wijn, een kopje water en de room.
Voeg een flinke scheut ketjap toe voor de smaak en laat het geheel dan nog een minuut of 10 zachtjes doorkoken.
De saus ietwat binden met allesbinder of bloem voor het opdienen.
saus hollands
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan