Varkenshaas met romige paprikasaus
- • 250 gr varkenshaas
- • Vloeibare margarine
- • 1 ui
- • 1 teentje knoflook
- • 1 theelepel paprikapoeder
- • 1 paprika
- • 150 ml kookroom
- • 1 pak tafelaardappels(koelvers, 800 g)
- • 750 g sperziebonen
- • ½ zakje verse bieslook (a 25 g)
Varkenshaas halveren en met zout en peper bestrooien.
In braadpan boter verhitten en varkenshaas in 5 min. bruinbakken.
Ui pellen en snipperen.
Vlees uit pan nemen.
Ui, paprika, knoflook en paprikapoeder in bakvet fruiten.
Kookroom toevoegen en aan de kook brengen.
Varkenshaas in pan leggen en geheel onafgedekt in 10 min. zachtjes gaarstoven, regelmatig keren.
Aardappels in 10 min. gaarkoken.
Sperziebonen schoonmaken en in 8 min. beetgaar koken.
Bieslook fijnsnijden en door saus roeren.
Saus met zout en peper op smaak brengen.
Varkenshaas met saus, aardappels en sperziebonen serveren.
europees vlees
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan