Vegetarische ovenschotel met aardappel en tomatensaus
- • 400 gram aardappel in plakjes
- • 1/2 ui gesnipperd
- • 1 teentje knoflook geperst
- • 1/2 courgette in blokjes
- • 1/2 rode paprika in blokjes
- • 1/2 gele paprika in blokjes
- • 125 gram champignons in plakjes
- • 0,75 eetlepel Italiaanse kruiden
- • 1/2 blikje tomatenpuree a 70 g
- • 200 ml passata gezeefde tomaten
- • 60 gram geraspte kaas
- • 1,5 tomaten in plakjes
- • olijfolie om in te vetten en in te bakken
- • zout en peper
Kook de plakken aardappel 8 minuten voor in ruim water.
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
Verwarm een hapjespan met olie en fruit de ui met de knoflook.
Doe hierna de blokjes courgette, paprika en champignons erbij.
Bak dit op middelhoog vuur 10 minuten aan.
Breng op smaak met zout en peper en 1 1/3 eetlepels Italiaanse kruiden.
Doe hierna de tomatenpuree erbij en bak dit een paar minuutjes mee voor je de passata toevoegt.
Breng op smaak met zout en peper en verwarm dit nog 5 minuten mee.
Verdeel de groenten over de ovenschotel en beleg met plakjes voorgekookte aardappel.
Bestrooi met geraspte kaas en beleg dit met de plakjes tomaat.
Maak af met de overige Italiaanse kruiden.
Verwarm de ovenschotel 25 minuten in de oven.
vega schotel italiaans
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan