ressepie-logo.png
ressepie-logo.png
zoek recept

Yaki udon


Halveer de ui en snijd de helften in de lengte in plakken van een ½ cm dik.

Snijd de kool in repen van 1½ cm.

Schil de winterpeen en snijd deze julienne.

Snijd de shiitake in plakken van een ½ cm en de bosuitjes in stukken van 4 cm.


Zet alvast de saus klaar: meng de sake met de sojasaus, oestersaus, sesamolie en suiker.


Verhit een grote wok zonder olie op hoog vuur.

Roerbak de spekjes in 3 min. knapperig.

Voeg de ui, kool, winterpeen, shiitake en bosui toe en roerbak nog 3 min. op hoog vuur.

Voeg de noedels toe en roerbak 1 min.

Schep de saus erdoor en roerbak nog 1 min.


Snijd de ingelegde gember in flinterdunne reepjes.

Serveer de noedels met de gesneden gember.


Lekker met extra in ringen gesneden bosui en sesamzaadjes.


Vlees Spek Soep Japans

Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan