Yakitori
- 500 gram kip, in stukjes
- Zout
- 8 satéstokjes
- 8 eetlepels mirin (zoete rijstwijn)
- 4 eetlepels sake (rijstwijn)
- 8 eetlepels zoute sojasaus
- 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
500 gram kip, en dat ‘kip’ kun je heel breed opvatten.
Gebruik kipfilet, kippendijen, kipgehakt, wat jij wil.
In Japan gebruiken ze voor Yakitori kippenmaagjes en krokant gebakken kippenvel.
Breng het vlees op smaak met het zout en rijg het vervolgens aan de satéstokjes.
Leg de sateetjes afgedekt in de koelkast.
Doe voor de lak de overige ingrediënten in een steelpannetje.
Roer goed door met een garde en breng het geheel aan de kook.
Draai het vuur laag en reduceer de lak in 30 minuten tot een stroperig mengsel.
Grill de yakitori gaar op de barbecue of onder de grill.
Bestrijk om de zoveel tijd aan alle kanten met de lak tot het vlees gaar en lekker plakkerig is geworden.
aziatisch japans gevogelte
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan