Zuurkool met ananas en rozijnen
- • 1 kg kruimige aardappelen
- • 500 g zuurkool naturel
- • 1 blik ananas op eigen sap
- • 75 g rozijnen
- • Versgemalen peper
- • 1 rookworst (275 g)
- • Zout
- • 125 g magere spekreepjes
- • 125 ml half volle melk
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en stoom ze, evt. met zout, in ruim 20 minuten gaar.
Bereid de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing.
Doe ondertussen de zuurkool in een vergiet en laat zo veel mogelijk vocht weglopen.
Zet de zuurkool met een kopje water op het vuur.
Was de rozijnen met heet water en voeg ze toe.
Snijd de schijven ananas in stukjes en voeg ze met een scheut eigen sap toe aan de zuurkool met rozijnen.
Voeg veel versgemalen peper toe.
Kook dit alles in 10 à 15 minuten gaar.
Als de aardappelen bijna gaar zijn, bak de magere spekreepjes krokant in hun eigen vet in een koekenpan op hoog vuur.
Als de aardappelen gaar zijn, verwarm dan de melk in 1,5 minuut op de hoogste stand in de magnetron.
Giet ondertussen de aardappelen af en verwijder de stoomvergiet.
Voeg de hete melk toe en stamp de aardappelen tot puree.
Giet de zuurkool af en meng dit door de puree.
Serveer met rookworst en spekreepjes
hollands vlees
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan