Zwolsche stoof
- • 500 gram runder riblappen
- • 1 eetlepel rode wijn azijn
- • 2 kleine uien
- • 1 theelepel mosterd
- • 2 theelepels Zwolsche stoof kruiden van Jonnie Boer
- • 2 theelepels appelstroop
- • 150 ml water
- • peper en zout
- • roomboter
- • wat bloem
- • 1/2 runderbouillonblokje
Snijd het vlees in stukjes van 2-3 cm.
Smelt een flinke klont roomboter, dep het vlees droog met wat keukenpapier, bestrooi met wat bloem en kruid met peper en zout.
Bak kort aan.
Doe in de slowcooker.
Snipper de ui en bak deze glazig in de pan waarin je net het vlees kort hebt gebakken.
Doe bij het vlees in de slowcooker.
Doe de azijn, mosterd, Zwolsche kruiden, appelstroop, water en het halve runderbouillonblokje erbij.
Laat 4 uur sudderen op de hoge stand.
Roer zo nu en dan even.
slowcooker vlees hollands
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan